Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

BEİJİNG, 25 Ağustos (Xinhua) -- Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Çin'in denizden gelen su ürünlerinin güvenlik kalitesini sağlamak için nükleer kirlilik risklerinin izlenmesi sürecini güçlendireceğini bildirdi. Yetkili, basının yönelttiği bir soru üzerine Perşembe günü yayımladığı yazılı açıklamada Japonya'nın, Fukuşima'nın nükleer kirli suyunu okyanusa boşaltmasının bencilce ve sorumsuzca olduğunu kaydetti. Yetkili, bakanlığın su ürünlerinin güvenliğine büyük önem verdiğini ve Çin halkının çıkarlarını koruma çabalarının bir parçası olarak, denizden gelen su ürünlerinin sınırlı radyoaktif madde konsantrasyonu ulusal standardına uygun şekilde izlenmesi sürecini güçlendireceğini söyledi.
Açıklamada ayrıca Çin'in, sektörün sağlıklı gelişimini korumak amacıyla, deniz balıkçılığına salınan nükleer kirli sudan kaynaklanacak potansiyel zararı yakından izleyeceği kaydedildi.

Editör: Şeymanur Erbay