Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Varyantın İsrail'deki ilk vakası, Salı günü Moldova'dan dönen ve Tel Aviv dışındaki Ben Gurion Havalimanı'nda testi pozitif çıkan 11 yaşındaki bir erkek çocukta tespit edildi. Çocukta bu varyantın tespit edilmesi üzerine, bakanlığın genetik dizileme laboratuvarı, AY4.2 varyantının daha önce tüm dünyada Delta varyantı olarak sınıflandırıldığını ve kısa bir süre önce ayrı bir varyant olarak sınıflandırıldığını göz önüne alarak şu ana kadar Delta varyantı olarak sınıflandırılmış olan tüm dizileri inceledi. Tekrar gözden geçirmenin bir sonucu olarak, yeni sınıflandırmanın şartlarını karşılayan daha önce görülmüş beş vaka daha tespit edildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanlık, her türlü varyantı ve bunların gelişimini düzenli olarak izlemeye devam ediyor" denildi. Bakanlık İsrail'de bin 25 yeni Kovid-19 vakası görüldüğünü, ülkedeki toplam vaka sayısının 1 milyon 320 bin 884'e çıktığını açıkladı. İsrail'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 35'e yükselirken, durumu ağır olan hasta sayısı 318'e indi. Virüse yakalandıktan sonra taburcu olanların sayısı 1 milyon 298 bin 172'ye yükselirken, aktif vakalar 14 bin 677'ye düştü.

Editör: İRFAN KARSLI