Sağlık

İsrail'de 5-11 yaş arası çocukların aşılanması canlı yayında tartışılacak

Canlı yayınlanacak toplantıda, bakanlıkta görevli salgın hastalıklar yönetim ekibi konuyla ilgili bilgi ve değerlendirmeleri sunacak. Ekip daha sonra böyle bir kampanya başlat...

Abone Ol

Canlı yayınlanacak toplantıda, bakanlıkta görevli salgın hastalıklar yönetim ekibi konuyla ilgili bilgi ve değerlendirmeleri sunacak. Ekip daha sonra böyle bir kampanya başlatıp başlatmama konusunda Sağlık Bakanlığı'nın Genel Direktörü Nachman Ash'e tavsiyede bulunacak. Ekip, konuyla ilgili şeffaf bir sürecin parçası olarak İsrail halkını düşüncelerini dile getirmeye ve sorular sormaya davet etti.

Konuşmacılar öncelikle aşının güvenliği ve etkinliği ile ilgili konulara göre seçilecek. Daha sonra çekilecek kura ile, ekibin önünde üçer dakika boyunca düşüncelerini dile getirebilecek 20 kişi belirlenecek. İsrail'de 20 Aralık 2020'de başlayan genel aşı kampanyasında ilk aşamada sağlık personeli ve 65 yaş üstü insanlar ile kronik hastalar aşılanmıştı. O zamandan beri, aşıya uygunluk yaşı kademeli olarak düşürüldü ve son olarak 12 yaş ve üstü kişiler için aşıya onay verildi.