Sağlık

İsrail yeniden açılışı Kovid-19 aşısı 'pasaportuyla' başlattı

Bunun için "Yeşil Paso"yu kullanan ülkede aşılanan insanlar için bazı kısıtlamalar kaldırılırken, aşılanmamış olanlara karşı çok sayıda yasak hala yürürlükte.

Abone Ol

Bunun için "Yeşil Paso"yu kullanan ülkede aşılanan insanlar için bazı kısıtlamalar kaldırılırken, aşılanmamış olanlara karşı çok sayıda yasak hala yürürlükte.

Mağazalar, alışveriş merkezleri ve sokak pazarları herkese açıldı. Öte yandan, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan ortak yazılı açıklamada, spor salonlarına, otellere, konserlere, tiyatrolara, sinemalara ve diğer eğlence alanlarıyla kültürel etkinliklere erişimin yalnızca

Kovid-19 aşısının her iki dozunu da olmuş veya hastalanıp iyileşmiş kişilerle sınırlandırıldığı belirtildi. Aşılanan insanlar, Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı bir uygulamada görüntülenen "Yeşil Paso" statüsüne sahip oluyor.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre okulların çoğunda yüz yüze eğitim yeniden başladı, kalanlarınsa Mart ayına kadar açılması bekleniyor. İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein'e göre, yaklaşık 9 milyon nüfusa sahip ülkede aşının iki dozunu da olan ya da Kovid-19 kapıp iyileşen 3,2 milyon kişi "Yeşil Paso" statüsüne sahip.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumartesi günü yaptığı açıklamada ülke çapındaki geniş aşılama hizmetinin, her gün 50 yaş üstü yaklaşık 30.000 kişinin aşılanmasıyla devam ettiğini söyledi.

Netanyahu video aracılıyla yaptığı açıklamada "Önümüzdeki iki hafta içinde, bu yaş grubu insanların yüzde 95'inden fazlasını aşılamaya niyetliyiz" dedi. İsrail, ülke genelinde ilan edilen üçüncü kapanmaya 27 Aralık 2020'de girerken geniş çaplı Kovid-19 aşılama hizmeti başlatmıştı. Ülke 7 Şubat'ta kapanmadan çıkmaya başladı.