ABD aracılığıyla yapılan anlaşma ile Sudan, son iki ayda Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den sonra İsrail'i tanıyan üçüncü Arap devleti oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Sudan'ı Teröre Destek Veren Ülkeler listesinden çıkarma konusunda Kongre'yi bilgilendirirken İsrail ve Sudan da Cuma günü iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi kabul etti.

ABD, İsrail ve Sudan'ın ortak açıklamasına göre, "Liderler, Sudan ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve ülkeler arasındaki savaş halini sona erdirme konusunda anlaştılar".

Açıklamada, liderlerin ekonomik ve ticari ilişkileri başlatma konusunda anlaştıkları ve ilk başta tarıma odaklanacakları belirtilerek, "Bu hamle bölgesel güvenliği artıracak ve Sudan, İsrail, Ortadoğu ve Afrika halkları için ortaya yeni fırsatlar çıkaracak" denildi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk ile üçlü bir telefon görüşmesi yapan Trump, varılan anlaşmayı bir "barış anlaşması" olarak nitelendirdi ve daha fazla Arap ülkesinin de bunu izleyeceğini söyledi.

ABD aracılığıyla yapılan anlaşma ile Sudan, son iki ayda Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den sonra İsrail'i tanıyan üçüncü Arap devleti oldu.

ABD medyasına göre Trump yönetimi seçime iki haftadan az kala dış politika başarısıyla böbürlenmek istiyor.

Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

Anlaşma duyurusu, Trump'ın Sudan'ı Teröre Destek Veren Ülkeler listesinden resmi olarak çıkarmayı planladığını günün erken saatlerinde Kongre'ye bildirmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Editör: İRFAN KARSLI