İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Salı günü, İsrail ile İsveç'in teknolojik ve bilimsel araştırmalarda işbirliğini geliştirmek amacıyla bir anlaşma imzaladığını söyledi.

Anlaşmayı İsrail adına İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, İsveç adınaysa İsveç Stratejik Araştırmalar Vakfı (SSF) imzaladı.

Denizcilik, havacılık, sanayi teknolojileri, su ve enerjinin saklanması ve dönüşümü, moleküler biyoloji, biyoteknoloji, ilaç, yazılım, iletişim ve internet, sürücüsüz (otonom) araçlar, ileri sensör malzemeleri, elektronik ve çevre-dostu malzemeler gibi alanları kapsıyor anlaşma.

İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, anlaşmanın, İsrail ve İsveç arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini güçlendirmenin yanı sıra, fikir ve araştırmaların desteklenmesine yönelik olarak iki hükümet tarafından ortaklaşa yürütülecek ilk platform olma özelliğine de sahip olduğu kaydedildi.

Anlaşma uyarınca taraflar iki yılda bir ortak faaliyet alanlarını değerlendirip belirleyecek.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

1941 yılında İsveç hükümetince kurulan SSF, İsveç'in gelecekteki rekabet gücünün geliştirilmesi amacıyla bilim, mühendislik ve tıp alanlarında araştırmaları destekliyor.

Editör: İRFAN KARSLI