Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Tayland Halk Sağlığı Bakanlığı ile Turizm ve Spor Bakanlığı, Salı günü, ülke genelinde kenevir ekimleri için taslak program oluşturarak, gelecek yıl Güneydoğu Asya'da ilk tıbbi marihuana turunu başlatmak için zemin hazırladıklarını bildirdi.

Bakanlıklar, marihuananın tıbbi kullanımı konusunda insanları bilgilendirmek ve Tayland yasalarına uydukları sürece meraklı kişileri kenevir yetiştirmeye teşvik etmek için böyle bir tur planlandığını belirtti.

Turizm ve Spor Bakanı Phiphat Ratchakitprakarn tura katılabilecek, tarlası olan sekiz ili de sıraladı: Mae Hong Son, Lampang, Samut Songkhram, Sakon Nakhon, Nakhon Ratchasima, Buri Ram, Phatthalung ve Chon Buri.

Phiphat, ''Tur programı, başlangıç aşamasında, bir topluluk işletmesi kurmak ve yetkili kenevir yetiştiricisi olmak isteyen yerel halkı eğitmeyi amaçlayacak. Program sayesinde marihuana ve ekonomik faydaları hakkında temel bilgiler verilmiş olacak'' dedi.

Phiphat'ın verdiği bilgiye göre Turizm Departmanı, Tayland Geleneksel ve Alternatif Tıp Departmanı ile çalışarak tıbbi turizme önayak olacak, şifalı otlar ve marihuananın geleneksel tıptaki yeri tanıtılacak.

Tur programı, yerel halkın marihuana ve bitki turizmine ilişkin bilgi ve becerisini arttırarak yeni gelir kaynağı edinmesine yardımcı olacak şekilde tasarlanmış.

Tayland Kabinesi (Bakanlar Kurulu), Ağustos ayının başlarında, bazı geleneksel şifacılar da dahil özel tıp pratisyenlerine ve çiftçilere, tıbbi tedavi için kenevir yetiştirme izin verecek şekilde Narkotik Yasası'nda değişiklik öngören öneriyi onaylamıştı.

Bundan önce 2018'de marihuana kontrollü olarak yasallaştırılmıştı ve Tayland Güneydoğu Asya'da devlet birimlerine veya kenevir yetiştirmek isteyenlere, hükümet düzenlemeleri doğrultusunda, izin veren ilk ülke olmuştu.

Bununla beraber Tayland polisi eğlence amaçlı marihuana kullanımının hala yasak olduğunu belirtti.

Tayland hükümeti, Ekim 2021'de ülkenin kuzeydoğusundaki Buri Ram'da düzenlenecek kenevir fuarına ev sahipliği yapacak.

Editör: İRFAN KARSLI