Bilim ve teknoloji

İsrail ve Hindistan dışişleri bakanları serbest ticaret görüşmelerine yeniden başlama konusunda anlaştı

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in ofisinden yapılan açıklamaya göre, konuk Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Lapid, toplantıda serbest ticaret bölgesi...

Abone Ol

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in ofisinden yapılan açıklamaya göre, konuk Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ve Lapid, toplantıda serbest ticaret bölgesi anlaşması müzakerelerini Kasım ayında yenilemeye karar verdi. Açıklamada, anlaşmanın 2022 yılının ortasına kadar tamamlanmasının istendiği ifade edildi.

Bakanlar ayrıca, koronavirüs aşı sertifikalarının karşılıklı tanınmasının yanı sıra su ve tarım alanlarında işbirliğinin genişletilmesi konusunda da anlaşmaya vardı. "Hindistan'ı uzun yıllardır önemli bir müttefik olarak görüyoruz" diyen Lapid, "Hindistan'ın yeni işbirliği fırsatları da getirdiğini" sözlerine ekledi.

İsrail'e Pazar günü varan Jaishankar, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile de biraraya gelmişti. Hindistanlı bakanın Pazar günü İsrail'de başlayan iki haftalık Mavi Bayrak uluslararası hava kuvvetleri tatbikatını gözlemlemesi planlanıyor. İsrailli iş insanlarıyla biraraya gelen Jaishankar, iki ülke arasındaki ticari bağları güçlendirme çağrısında bulundu. İki ülke önümüzdeki hafta resmi diplomatik ilişkilerinin 30. yıl dönümünü kutlayacak.