Bilim ve teknoloji

İsrail, ülke genelinde otobüs terminallerinde elektrikli şarj noktaları kurma planını duyurdu

Plan, elektrikli otobüslere uygun yeni otobüs terminallerinin yapılmasını ve mevcut terminallerin geliştirilmesini kapsıyor. Bakanlık, bu plan sayesinde ülkedeki elektrikli ot...

Abone Ol

Plan, elektrikli otobüslere uygun yeni otobüs terminallerinin yapılmasını ve mevcut terminallerin geliştirilmesini kapsıyor. Bakanlık, bu plan sayesinde ülkedeki elektrikli otobüs sayısının artacağını, böylece gürültü ve hava kirliliğinde azalma sağlanacağını belirtti.

Bakanlık ayrıca yeşil enerji kullanımını yaygınlaştırmak için otobüs terminallerinin çatılarına güneş enerjisi panelleri kurulmasını da teşvik ediyor. Bu plan, İsrail'in şehirlerdeki elektrikli otobüs oranını 2026'ya kadar yüzde 60'a ve 2035'e kadar yüzde 100'e çıkarma çalışmalarının bir parçası.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, "Ulaşım ve çevre birbiriyle yakından ilişkili, bu yüzden daha temiz hava, daha sessiz ve güzel caddeler için yeşil ulaşımı teşvik etmek bizim görevimiz" açıklamasında bulundu. Bakan, "Elektrifikasyon programı; ulusal, ulaşıma ilişkin, çevresel, ekonomik ve sosyal bir hedeftir ve en önemlisi olanaklıdır" ifadelerini kullandı.