Bilim ve teknoloji

İsrail, teşvik yoluyla yüksek teknoloji sektörünü destekleme planını duyurdu

Açıklamada, planın, İsrail ekonomisinin büyümesi için önemli bir itici güç olarak İsrail yüksek teknolojisini güçlendirmeyi ve desteklemeyi hedeflediği belirtildi. Plan, yükse...

Abone Ol

Açıklamada, planın, İsrail ekonomisinin büyümesi için önemli bir itici güç olarak İsrail yüksek teknolojisini güçlendirmeyi ve desteklemeyi hedeflediği belirtildi. Plan, yüksek teknoloji şirketlerindeki yatırımcılar için, en yüksek riske sahip olduğu düşünülen kaynak ve kaynak öncesi ilk fonlama turunda vergi avantajları içeriyor.

Vergi avantajları, İsrailli şirketlerin ülkede faaliyet yürütmeleri ve fikri mülkiyet haklarına sahip olmalarını teşvik etmek amacıyla, diğer yüksek teknolojili şirketleri satın alan şirketlere de sağlanacak. Plan, yabancı finans kurumları için de, İsrailli teknoloji firmalarına büyümelerine yardımcı olmak amacıyla verecekleri krediler için vergi muafiyetleri getiriyor.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, planın, engeller ve gereksiz düzenlemeleri kaldırmak suretiyle, İsrail'in yüksek teknoloji şirketlerinin büyümesini teşvik etmek amacıyla hazırlandığını belirtti. Bennett, "Bu önemli adımlar, İsrailli yüksek teknoloji firmalarının, ülkedeki faaliyetlerinin korunmasına yardımcı olacak, böylelikle firmalar ülke ekonomisini geliştirmeye devam edecekler" dedi. İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman ise "Yüksek teknoloji sektörü, özellikle koronavirüs döneminde, İsrail ekonomisinin gücü açısından stratejik öneme sahip" diye konuştu.