Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Bakanlıktan yapılan açıklamada planın, tarımsal verimi ve çiftçilerin gelirini artırırken, işgücü maliyetlerini ve kaynak tüketimini azaltarak İsrail'deki tarımı ve çiftçileri güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Bakanlık, planın bir parçası olarak, çiftçilerin yeni teknolojilere yaptığı yatırımların dörtte birini finanse etmek için toplam 15 milyon yeni şekel (yaklaşık 4,7 milyon ABD doları) tahsis edecek. Yerel teknoloji ve imalatın gelişimini teşvik etmek için, İsrail'de üretilen bir makineyi kullanan bir çiftçi, yatırımlarının yüzde 5'i oranında ek teşvik, veya toplam yüzde 30 oranında sübvansiyon almaya hak kazanacak.

Planda desteklenecek teknolojiler arasında meyve toplama ve hasat makineleri, sebze dikim makineleri, ekme makineleri ile drone, sensör ve uydu görüntü hizmetlerinin kullanımı yer alıyor. Depolardaki soğutma ve su kontrol sistemleri, hidroponik sistemler, ayırma sistemleri de plana dahil. İsrail Tarım Bakanı Oded Forer, programın, İsrail tarımında devam eden ve çiftçinin merkezde olduğu ve ileri teknolojilerin entegre edilmesi için milyarlarca şekel yatırımın yapıldığı bir devrimin parçası olduğunu söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI