Bilim ve teknoloji

İsrail, otomobil devi Stellantis'le teknolojik inovasyon anlaşması imzaladı

IIA ve şirketten yapılan ortak açıklamada, "Anlaşma, İsrailli işletmeler ve Stellantis arasındaki, inovasyon konusunda ortak şekilde onaylanmış işbirliği projelerine yönelik y...

Abone Ol

IIA ve şirketten yapılan ortak açıklamada, "Anlaşma, İsrailli işletmeler ve Stellantis arasındaki, inovasyon konusunda ortak şekilde onaylanmış işbirliği projelerine yönelik yardım hükümleri için bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyor" ifadelerine yer verildi.

Genel merkezi Amsterdam'da bulunan ve yaklaşık 400 bin çalışanı olan Stellantis, İtalyan-Amerikan otomobil üreticisi Fiat-Chrysler ve Fransız rakibi Peugeot'nun birleşmesiyle resmi olarak Ocak ayında kurulmuştu. Anlaşma, IIA'nın çok uluslu şirketler ve inovatif İsrail şirketleri arasında teknolojik işbirliği için çerçeve sunan Ar-Ge ve Çok Uluslu Şirketlerle (MNC) Pilot İşbirliği Programı'nın bir parçası.

IIA, anlaşma kapsamında, faaliyet alanında kalan teknolojik gelişmeleri belirlemek konusunda Stellantis'e destek sunacak. Uygun teknolojiler kapsamında IIA, İsrailli startup'lar için finansman sağlarken, Stellantis de startup'ları Ar- Ge, pazarlama ve diğer küresel aktivitelerde destekleyecek.