GAZZE, 25 Ekim (Xinhua) -- İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'ye düzenlediği saldırıda en az 150 kişi hayatını kaybetti veya yaralandı. Gazze'deki Sivil Savunma Teşkilatı'ndan Perşembe günü yapılan kısa açıklamada İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nın El-Havaca bölgesindeki "7. Blok'u" bombaladığı ve saldırıda birçok kişinin hayatını kaybettiği veya yaralandığı belirtildi.

Putin: BRICS liderleri, demokratik ve çok kutuplu bir dünya düzeni inşa etmeye kararlı Putin: BRICS liderleri, demokratik ve çok kutuplu bir dünya düzeni inşa etmeye kararlı

Açıklamada İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Savunma ve sağlık hizmetlerini engellemesi nedeniyle, ölü ve yaralıların taşınmasında büyük zorluklar yaşandığı ifade edildi. Xinhua'ya konuşan bölge sakinleri durumu "son derece vahim" olarak niteleyerek İsrail'in ani ağır bombardımanında hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerinin hala sokaklarda veya yıkılan evlerin enkazı altında olduğunu dile getirdi. İsrail ordusundan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Kaynak: rss