Raporda, krizin İsrail'deki banka ve sigorta şirketlerinin ekonomik faaliyetlerini olumsuz etkilemesine rağmen bankalar ve sigorta şirketlerinin dirençlerinin yüksek kalmaya devam ettiği belirtildi. İsrail Merkez Bankası, bankaların dirençlerine yönelik risklerin hemen hemen koronavirüs öncesi düzeye geri döndüğünü söyledi.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Bankanın raporunda, "Karlılık üzerinde bazı hasarlar yaratma riski hala kriz öncesi dönemden fazla olmakla birlikte belirsizlik ve bunun yanı sıra bankaların istikrarının ciddi hasara uğraması korkusu ciddi ölçüde azaldı" denildi. İsrail Merkez Bankası, bankaların özel krediler nedeniyle ciddi zararlara uğrama riskinde de bir azalma olduğuna işaret etti. Rapor ayrıca İsrail'de ticaret sektöründe ciddi bir toparlanma yaşanmasına karşın birçok küçük işletmenin henüz normal faaliyet düzeyine dönmediğine de işaret etti.

Editör: İRFAN KARSLI