İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 vaka sayısındaki artışın önüne geçmek için Koronavirüs Kabinesi'nin, Yeşil Geçiş sisteminin alışveriş merkezleri ve mağazalar dışında tüm mekanlarda uygulanmasına karar verdiği bildirildi. Sistem, kişilerin mekanlara girebilmek için aşı olduğunu veya virüs taşımadığını belgelemesini gerektiriyor.

Yeni kararlar uyarınca üç yaşından büyük çocuklar gelecek Çarşamba'dan itibaren Yeşil Geçiş kapsamındaki mekanlara girebilmek için negatif koronavirüs test sonucu sunmak zorunda kalacak. Ayrıca gelecek Pazartesi'den itibaren alışveriş merkezleri ve 100 metrekareden büyük mağazalarda kapasite her 7 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak. İç mekanlarda en fazla 1.000, dış mekanlarda ise 5.000 kişi bir araya gelebilecek.

9 milyon nüfuslu ülkenin yaklaşık yüzde 58'ine, çoğu Pfizer aşısıyla olmak üzere her iki doz da uygulandı. İsrail Sağlık Bakanlığı'nın Çarşamba günü yayımladığı rakamlara göre, ülkede günlük yeni vaka sayısı 5.802'ye ulaşırken bunlardan 405'inin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI