2021 tahmini, pandeminin yılın ilk yarısında kontrol altına alındığı ve ikinci yarının başında da sağlık kısıtlamalarının sonlandırıldığı bir ana senaryoya dayanarak yapıldı. Bakanlık ayrıca İsrail GSYİH'sinin 2020'de yüzde 3,3 daralmasını bekliyor. Küresel daralmayla kıyaslandığında bu gerilemenin düşük olduğuna dikkat çeken Maliye Bakanlığı, bunun da İsrail'in ihracatının krizden görece hafif etkilenmesinden kaynaklandığını belirtti.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Öte yandan raporda verilen bilgiye göre, İsrail'deki teknoloji sektörü krize rağmen büyüme gösterirken, yüksek yabancı yatırımların yanı sıra yüksek teknoloji ihracatı da arttı. Ancak İsrail işgücü piyasası ve geçen yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 10,2 düşen özel tüketim krizden derin şekilde etkilendi. Raporda ayrıca, 2020'de yüzde 0,6 düşen yıllık enflasyonun 2021'de yüze 0,3 artacağı tahmininde bulunuldu.

Editör: İRFAN KARSLI