Numuneler, tükürük testlerinin geçerliliğini onaylamaya yönelik iki haftalık bir pilot programın parçası olarak kıyı kenti Tel Aviv'deki bir test merkezinde alınıyor. Pilot program kapsamında sonuçları karşılaştırmak ve tükürük testinin rahatlığı ile güvenliğini test etmek için farklı yaşlardan yüzlerce insana hem tükürük hem de PCR testi yapılacak.

Açıklamada, pilot denemede kullanılan tükürük testinin BIU tarafından geliştirildiği ve laboratuvar testlerini standart PCR testine benzer bir performans ve hassaslıkla başarılı bir şekilde geçtiği kaydedildi. Sonucun birkaç saat içinde öğrenildiği yaygın sürüntü testlerine kıyasla tükürük testi yaklaşık 45 dakika içerisinde sonuçları veriyor.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Program, virüsle mücadele etmek için atılan ulusal adımların bir parçası olan yeni teknolojileri belirleme ve geliştirme yönündeki ortak çabaların içinde yer alıyor. Bu çalışma, İsrail Sağlık Bakanlığı'nın hayat kurtaran sağlık yeniliklerini sunmaktan sorumlu İsrail Sağlık Hizmetleri birimi ve İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı Silah ve Teknolojik Altyapı Geliştirme İdaresi (MAFAT) tarafından yürütülüyor.

Editör: İRFAN KARSLI