Sağlık

İsrail Kovid-19 PCR testinin yerine tükürük testi yapmayı planlıyor

Habere Göre, İsrail Sağlık Bakanlığı tükürük test kitlerini tedarik etmiş durumda ve bu testlerin güvenilirliğini, önümüzdeki hafta aynı deneklere hem PCR testi hem de tükürük...

Abone Ol

Habere Göre, İsrail Sağlık Bakanlığı tükürük test kitlerini tedarik etmiş durumda ve bu testlerin güvenilirliğini, önümüzdeki hafta aynı deneklere hem PCR testi hem de tükürük testi yaparak incelemeye başlayacak. Haberde, tükürük testi sonuçlarının PCR testleriyle eşleşmesi halinde, bu yeni testin yavaş yavaş sürüntü testinin yerini alacağı belirtildi. Bu durumda tükürük testlerinin önce çocuklar için daha sonra da yetişkinler için kullanılacağı bilgisi verildi.

Kan TV, sağlık sorunları nedeniyle Pfizer ve Moderna aşılarını yaptıramayanlar için 22 bin doz AstraZeneca aşısının ilk sevkiyatının da yaklaşık bir buçuk hafta içinde İsrail'e ulaşacağını duyurdu. İsrail Sağlık Bakanlığı Cuma günü 4 bin 313 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 1 milyon 284 bin 63'e yükseldiğini açıkladı.

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 27 kişi artarak 7 bin 761'e yükselirken, durumu ağır olan hasta sayısı 639'dan 607'ye geriledi. Yeni iyileşen 6 bin 801 vakanın eklenmesiyle toplam iyileşen sayısı 1 milyon 229 bin 655'e çıktı, aktif vaka sayısı da 46 bin 647'ye geriledi.