Sağlık

İsrail, Kovid-19 endişesiyle 10 ülkeye yönelik ciddi seyahat uyarısı yaptı

Seyahat uyarısı yapılan on ülke arasında Seyşeller, Uruguay, Bolivya, Maldivler, Nepal, Paraguay, Şili, Kolombiya, Kosta Rika ve Tunus bulunuyor. Ayrıca, Kovid-19 vaka sayılar...

Abone Ol

Seyahat uyarısı yapılan on ülke arasında Seyşeller, Uruguay, Bolivya, Maldivler, Nepal, Paraguay, Şili, Kolombiya, Kosta Rika ve Tunus bulunuyor. Ayrıca, Kovid-19 vaka sayılarındaki artışın yarattığı endişe gerekçesiyle Pazartesi gününden itibaren İsrail vatandaşları ile kalıcı oturma izni olanların Rusya ve Arjantin'e gitmelerine izin verilmeyecek. Daha önce duyurulan seyahat yasağı ise Meksika, Güney Afrika, Etiyopya, Hindistan, Ukrayna, Türkiye ve Brezilya'yı kapsıyordu.

Söz konusu yedi ülkeye seyahat etmek isteyen İsrail vatandaşları ile kalıcı oturma izni olanların bir muafiyet komisyonuna başvurması gerekiyor. Bu arada söz konusu ülkelerden İsrail'e gelen bütün yolcuların da, aşı olanlar ve hastalığı atlatanlar dahil olmak üzere karantinaya girmesi gerekiyor. Bakanlık ayrıca, İsraillilerin mecbur kalmadıkça yurtdışına seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.