Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kuzeydoğu Asya'da dayanışma ve işbirliğinin artırılması çağrısında bulundu Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kuzeydoğu Asya'da dayanışma ve işbirliğinin artırılması çağrısında bulundu

KUDÜS, 15 Nisan (Xinhua) -- İsrail Savunma Kuvvetleri, İran'ın Cumartesi gecesi düzenlediği saldırıdan kısa süre önce uygulamaya konulan tüm kısıtlamaların kaldırıldığını duyurdu. Tüm eğitim faaliyetlerine ve dış mekanlardaki büyük toplantılara yönelik yasakların da aralarında yer aldığı kısıtlamalar, İran'ın füze ve insansız hava aracı saldırısından önce İsrail'in aldığı savunma amaçlı tedbirler kapsamında Cumartesi gecesi uygulamaya girmişti.

Bu kısıtlamaların, Pazartesi gecesine kadar yürürlükte kalması öngörülüyordu. Ancak İsrail Savunma Kuvvetleri, Pazartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Sivil Cephe Komutanlığı'nın "durum değerlendirmesinin ardından" kısıtlamaların Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gece yarısı itibarıyla kaldırılmasına karar verdiğini bildirdi. "Değişiklikler kapsamında tüm İsrail'de eğitim faaliyetlerine devam edilmesine karar verilmiştir" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "toplantı yasağının da kaldırıldığı" belirtildi.

Editör: Şeymanur Erbay