Bilim ve teknoloji

İsrail insansız hava araçlarıyla taşımacılığı test etmek için pilot program başlattı

Program, ilaç, test ve tıbbi ekipmanların teslimatı, tarımsal ilaçlama, posta hizmetleri ve yiyecek ile diğer ürünlerin müşterilere teslimi gibi amaçlarla kullanılacak insansı...

Abone Ol

Program, ilaç, test ve tıbbi ekipmanların teslimatı, tarımsal ilaçlama, posta hizmetleri ve yiyecek ile diğer ürünlerin müşterilere teslimi gibi amaçlarla kullanılacak insansız hava araçlarının İsrail'in taşımacılık sistemine entegre edilmesine yönelik bir aşamayı temsil ediyor.

Bu program temel olarak İsrail'deki taşımacılık seçeneklerini iyileştirmeyi ve insansız hava araçlarının kentsel kullanımına yönelik ortamı geliştirmeyi amaçlıyor. Plan, kalabalık kentsel alanlarda bir arada bulunan heterojen insansız hava aracı ağlarının operasyonel yeteneklerini test edecek.

İnsansız hava araçlarının "bir arada bulunması" sekiz toplantıda test edilecek ve bu toplantılar sırasında seçilen beş şirketin 20 insansız hava aracı, kontrollü bir kent hava sahasında eş zamanlı olarak uçurulacak.

Şirketlere, insansız hava aracı teknolojilerini sergilemeleri için toplam 6 milyon yeni şekel (1,82 milyon ABD dolar) hibe edilecek. Program, İsrail Ulaşım Bakanlığı, Başbakanlık Yakıt Tercihleri ve Akıllı Hareketlilik Girişimi, İsrail'in Sivil Havacılık Kurumu ve Ayalon Havayolları ile işbirliği içinde İsrail İnovasyon Kurumu'nca yürütülüyor.