Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

İki taraf arasında yapılan anlaşma, daha fazla uçağı dönüştürme seçeneğiyle, dört adet B777-300ER tipi yolcu uçağını kargo konfigürasyonuna dönüştürülmesini kapsıyor. Uçaklar, Etihad Mühendisliğ'in Abu Dabi Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki bakım merkezinde kurulan yeni bir tesiste dönüştürülecek.

Dubai merkezli Emirates, dünyanın en büyük B777-300ER uçağı operatörü ve Emirates SkyCargo küresel hava kargo sektöründe lider konumda bulunuyor. Açıklamada, "Anlaşma IAI ile BAE arasında güçlü bağların bir kanıtı" denildi. IAI CEO'su ve Başkanı Boaz Levy, "IAI ortaklığı pekiştirmekten ve kargo uçaklarına yönelik küresel talep konusunda çözümler yaratmaktan onur duyuyor" dedi.

Emirates Grubu CEO'su Şeyh Ahmed bin Said el Maktum ise, "yeni yatırım gelecekteki büyümemize ve dünyanın en büyük hava kargo taşıyıcılarından biri olarak konumumuza olan güvenimizi yansıtıyor" dedi. Anlaşmanın tutarı açıklanmadı ancak İsrail medyası 100 milyon ABD doları civarında olabileceği tahmininde bulundu. İsrail ve BAE, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da tarihi bir normalleşme anlaşması imzalamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI