Bilim ve teknoloji

İsrail devlet filosuna elektrikli araçlar entegre edecek

Bu karar, bakanlığın devlet filosundaki tüm akaryakıtla çalışan araçların alternatif tahrik sistemlerine sahip araçlarla değiştirilmesi yönünde aldığı karara uygun olarak alın...

Abone Ol

Bu karar, bakanlığın devlet filosundaki tüm akaryakıtla çalışan araçların alternatif tahrik sistemlerine sahip araçlarla değiştirilmesi yönünde aldığı karara uygun olarak alındı. Açıklamaya göre, bu araçların hükümetin yakıt ve bakım harcamalarını düşürmesi ve kirliliği azaltması bekleniyor.

İsrail devletine ait araç filosunda polis arabaları, itfaiye araçları, hapishane servis araçları ve bakanlık otomobillerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 15 bin araç bulunuyor. Donatım programının ilk aşamasında İsrail polisi elektrikli devriye araçları alacak.

Bakanlık, yakın zamanda devlet filosuna ek elektrikli araçlar ve plug-in hibrit araçların da ekleneceğini kaydetti. Bakanlık açıklamasında, araç pazarında sıklıkla yaşanan değişikliklere ve çeşitli teknolojilere hızla ayak uydurabilmek için devlet filosundaki araçların kısa vadeli ihalelerle seçileceği ifade edildi. Açıklamada, "Böylece finansal ve çevresel olarak verimlilik ve tasarruf sağlanacak" denildi.