Gündem

İsrail cadde üzerindeki mağazaları açarak Kovid-19 kısıtlamalarını gevşetecek.

Netanyahu, Kovid-19'la mücadele kapsamında normale dönüş ve kısıtlamalarla ilgili politikalara ilişkin bir çerçeve oluşturulması gündemiyle toplanan bakanlar kuruluna başkanlı...

Abone Ol

Netanyahu, Kovid-19'la mücadele kapsamında normale dönüş ve kısıtlamalarla ilgili politikalara ilişkin bir çerçeve oluşturulması gündemiyle toplanan bakanlar kuruluna başkanlık yaptı.

Özel gündemle toplanan bakanlar kurulundan çıkan karara göre, yeniden açılacak cadde üzerindeki mağazalara aynı anda sadece dört kişinin girmesine izin verilecek. Netanyahu, önümüzdeki hafta sonu vefat sayısında artış olması durumunda, İsrail'de "kısıtlamaların arttırılabileceği" uyarısında bulundu.

İsrail'de bir aydır ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı 18 Ekim'de kaldırılmış, ancak bir çok kısıtlama devam etmişti.

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkedeki koronavirüs vaka sayısının Çarşamba günü 804 artışla 317 bin 332'ye ulaştığını açıkladı.

Bakanlık, Çarşamba günü koronavirüs nedeniyle beş kişinin de hayatını kaybettiğini ve böylece ülkede meydana gelen toplam vefat sayısının 2 bin 597'ye yükseldiğini, buna karşılık hastanede yatan 610 hasta içerisinde ağır hasta sayısının ise 383'den 368'e düştüğünü bildirdi.

İsrail'de iyileşen hasta sayısı bin 257 artışla 305 bin 326'ya çıkarken aktif vaka sayısı ise halen 9 bin 409'da bulunuyor.