Sağlık

İsrail 5-11 yaş arası çocukların aşılanması konusunda halka açık tartışma düzenledi

Canlı yayımlanan beş saatlik toplantı, bu yaş grubundaki çocukların aşılanmasına yönelik tavsiye kararı vermesi beklenen bakanlığın aşı danışma komitesi ve pandemiyle mücadele...

Abone Ol

Canlı yayımlanan beş saatlik toplantı, bu yaş grubundaki çocukların aşılanmasına yönelik tavsiye kararı vermesi beklenen bakanlığın aşı danışma komitesi ve pandemiyle mücadele ekibine profesyonel bir zemin sağlamak amacıyla düzenlendi.

Toplantı, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) bu yaş grubundaki çocuklar için pediyatrik doza acil kullanım onayı vermesinden altı gün sonra yapıldı. Toplantıda Pfizer Aşı Ar-Ge Bölümü Başkan Yardımcısı Alejandra Gurtman, şirketin geliştirdiği aşının 5-11 yaşlarındaki çocuklardaki etkinlik ve güvenliğine ilişkin test sonuçlarını sundu. Daha sonra uzmanlar; söz konusu yaş aralığındaki Kovid-19 hastalık oranları, komplikasyonlar, yan etkiler ve eğilimlerle ilgili verileri sundular. Tartışmada ayrıca İsrail toplumundan seçilen 16 kişi kendi görüşlerini dile getirdi. Bakanlık uzmanları, halkın gönderdiği bazı sorulara yanıt verdi.

Önümüzde günlerde başka bir tartışma daha yapılacak ve bakanlık komitesi ve ekibi verileri inceleyerek çocukların aşılanmasına yönelik ulusal bir kampanyanın başlatılıp başlatılmaması konusunda bir tavsiye kararı verecek. İsrail'de 20 Aralık 2020'de başlayan aşılama kampanyasında ilk aşamada temel olarak 65 yaş üzeri kişilerin aşılanması hedeflenmişti. O tarihten bu yana aşı hakkı kazanma yaşı kademeli olarak düşürüldü ve artık 12 yaş ve üzeri kişiler aşı olabiliyor.