Sağlık

İranlı yetkililer yeni Kovid-19 dalgasına karşı uyardı

İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, günlük basın toplantısında, ülkedeki sağlık kontrollerine uyumun son dört ayın en düşük seviyesine gerilendiğini...

Abone Ol

İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, günlük basın toplantısında, ülkedeki sağlık kontrollerine uyumun son dört ayın en düşük seviyesine gerilendiğini söyledi. Lari, sağlık protokollerine uyulmadığı ve Kovid-19 varyant vakalarının arttığı bir ortamda, Nevruz'daki seyahat ve toplanmaların, yeni bir Kovid-19 dalgasına dair ciddi uyarı işaretleri olacağını ifade etti.

Sözcü, "Herkesin hijyen kurallarına uymasını ve ülkede yeni bir hastalık dalgası yaşanmasını önlemek için gereksiz seyahatlerden ve toplanmalardan kaçınmasını umuyoruz" dedi. İran Sağlık Bakanlığı, Pazar günü 7 bin 593 Kovid-19 vakası bildirirken, ülke genelindeki vakaların toplam sayısı da 1 milyon 746 bin 953'e çıktı.

İran'da şu ana kadar 61 bin 230 kişi pandemi nedeniyle hayatını kaybederken; Lari bu ölümlerin 88'inin son 24 saatte gerçekleştiğini aktardı. Lari, yeni vakalardan 748'inin hastanede tedavi gördüğünü ifade etti ve toplamda 1 milyon 492 bin 488 kişinin hastalığı atlatarak hastanelerden taburcu edildiğini, 3 bin 831 kişinin tedavisineyse yoğun bakımda devam edildiğini belirtti. İran, ülkedeki ilk Kovid-19 vakasını 19 Şubat 2020'de açıklamıştı.