İran'da Çarşamba günü 11 bin 780 yeni Kovid-19 vakası tespit edilirken 462 kişi Kovid-19 yüzünden hayatını kaybetti. Böylece ülkede salgının görüldüğü tarihten bu yana en yüksek vaka ve ölüm sayıları görüldü.

Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor

Günlük bilgilendirme toplantısında konuşan İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, 3 bin 339 yeni vakanın hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Lari, İran'da toplam kesin vaka sayısının 715 bin 68'e ulaşırken şimdiye kadar pandemi yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının 39 bin 664'ü bulduğunu sözlerine ekledi.

Sözcü, toplam 536 bin 105 Kovid-19 hastasının iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini, durumu kritik olan 5 bin 601 kişinin ise yoğun bakımda tutulduğunu belirtti.

İran'da Çarşamba günü itibariyle yeni koronavirüse yönelik 5 milyon 344 bin 821 laboratuvar testinin yapıldığını açıklayan Lari, mevcut durumda ülkenin 27 bölgesinde enfeksiyon riskinin yüksek olduğunu vurguladı.

İran, Kovid-19 vakalarındaki artışı engellemek amacıyla Salı günü tüm ülkede bir ay sürecek ve çalışma saatlerinde geçerli olacak kısıtlamalar uygulamaya başlamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI