Sağlık

İran, Kovid-19 aşısının insan denemeleri için gönüllü kaydını başlattı

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre İran, Kovid-19 aşısının insanlar üzerindeki denemelerinin ilk aşaması için gönüllülerin kaydını almaya Salı günü başladı....

Abone Ol

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre İran, Kovid-19 aşısının insanlar üzerindeki denemelerinin ilk aşaması için gönüllülerin kaydını almaya Salı günü başladı.

Haberde, İmam Humeyni İcra Kurulu Başkanı Muhammed Mokhbar'ın şu sözlerine yer verildi: "Sağlık Bakanlığı'nın izni ve aşı testlerinin aşamalardan başarıyla geçmesinin ardından, İran'ın yeni tip koronavirüs aşısının (insanlar üzerindeki) test aşamasına katılmak isteyenlerin kayıtları bugün başlıyor." Mokhbar, "İlgilenenler, gerekli yaşta ve fiziksel durumda olanlar bu ulusal projeye kayıt olabilir" diye ekledi.

Ortadoğu'da koronavirüsün en kötü etkilediği ülkelerden biri olan İran, Salı günü ülkedeki toplam Kovid-19 vaka sayısını 1 milyon 170 bin 743, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısını ise 54 bin 3 olarak açıkladı. İran, ilk Kovid-19 vakasını 19 Şubat'ta duyurmuştu.