Devlet televizyonunun aktardığına göre Eslami, kabine toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Demir yolunu her iki ülkeden üst düzey yöneticilerin katılımıyla bu ay (Azar) sonunda törenle açacağız" dedi.

Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Bakan, Herat-Haf geliştirme projesinin operasyonel bölümlerinin halihazırda tamamlandığını ifade etti.

Eslami, Afganistan'ın Herat kentiyle İran'ın Haf kenti arasındaki bağlantının yük trenleriyle yapılacak yerel nakliye ve yolcu taşımacılığı açısından öneminin de altını çizdi.

İran'ın "çeşitli imkanlar"ı değerlendirerek transit seçeneklerini maksimize etmeyi amaçladığını kaydeden Eslami, Afganistan ile Doğu Asya ülkeleri arasındaki hattın ticaret ve iletişim açısından İran için "çok önemli" bir hedef olduğunu söyledi.

Eslami, Afgan mevkidaşı Muhammed Yamo Şams ile 8 Ekim'de gerçekleştirdikleri dijital toplantıda Herat-Haf demir yolu projesini, İran ile Afganistan arasındaki "stratejik ilişkiler için bir başlangıç noktası ve mihenk taşı" olarak nitelendirmişti.

Editör: İRFAN KARSLI