Bilim ve teknoloji

İran hava savunma füzesi ve hibrit katı yakıt üretmek için iki fabrika açtı

Bakıri, füze fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, omuzdan ateşlemeli füze fabrikasının "bölgedeki kısa menzilli hava savunma füzeleri üreten en eşsiz tesislerden b...

Abone Ol

Bakıri, füze fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, omuzdan ateşlemeli füze fabrikasının "bölgedeki kısa menzilli hava savunma füzeleri üreten en eşsiz tesislerden biri" olduğunu söyledi.

Yeni roketlerin, navigasyon ve kontrol için sofistike, modern lazer ve optik teknolojilerle üretildiğini belirten Bakıri, bunların çeşitli taktiksel koşullarda askerler tarafından kullanılabileceklerini sözlerine ekledi.

Tasnim'in haberine göre Bakıri, İran'ın, farklı türden yaklaşan ve uzaklaşan hedefleri farklı hızlarda vurabilen, alçak ve orta irtifalarda menzile sahip çeşitli ileri düzey omuzdan ateşlemeli füzelerin üreticisi olduğunu söyledi.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, füzelere yakıt tedarik edecek hibrit katı yakıt fabrikasının açılışı için düzenlenen başka bir törende, kara savaşlarında ateşlenen füzelerin menzilini ve hızını yükseltmenin gerekli olduğunu vurguladı. Yeni katı yakıt, karadan karaya taktik, tanksavar ve hava savunma füzelerinin gücünü artıracak.