Bilim ve teknoloji

İran güney sularında deniz tatbikatlarına başladı

Tasnim haber ajansının haberine göre, "İktidar-99" kod adlı tatbikatlara İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İran Ordusu Genel Komutanı Tüm...

Abone Ol

Tasnim haber ajansının haberine göre, "İktidar-99" kod adlı tatbikatlara İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi ve diğer üst düzey komutanlar katıldı.

Savaş tatbikatlarının yapıldığı bölge, İran'ın güneydoğusundaki Mekran kıyılarını kapsıyor. Tatbikata çeşitli deniz birimleri katılıyor. Aynı gün donanma tatbikatları başlarken, İran Donanması Güney Filosu da Mekran helikopter gemisi ve Zereh (Zırh) füze korvetini tanıttı.

Habere göre, Mekran helikopter gemisi 100 bin ton ağırlığında yakıt ve tatlı su taşıyıp çeşitli yerlerdeki askeri gemilere tedarik sağlayabiliyor. Ayrıca, herhangi bir limana uğramadan bin gün boyunca yolculuk yapabililiyor. Yüksek manevra kabiliyeti ve hızı ile Zırh füze korveti de İran İslam Cumhuriyeti'nin karasularını savunmada donanmaya yardımcı olacak.