Bilim ve teknoloji

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Körfez kıyısındaki yeraltı füze üssünü ilk kez gün yüzüne çıkardı

Selami, yeraltındaki üste yer alan bir tünelde yaptığı ve televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Bu üssü kurmaktaki gerekçemiz, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliği ile İsla...

Abone Ol

Selami, yeraltındaki üste yer alan bir tünelde yaptığı ve televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Bu üssü kurmaktaki gerekçemiz, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliği ile İslam Devrimi'nin kazanımlarını savunmak için daha güçlü hale gelmektir" dedi. Selami, "Cuma günü açılışını yaptığımız kilometrelerce uzunluktaki bu tesis, İran Devrim Muhafızları Ordusu deniz kuvvetlerinin stratejik füzeleri için oluşturulan benzer pek çok yeraltı depolama noktasından biri" notunu düştü.

Depodaki füzelerin, "yüzlerce kilometre menzile" ve "çok yüksek yıkıcı güce sahip", nokta atışı yapabilecek keskinlikte cihazlar olduğunu belirten Selami, bu füzelerin "elektronik harp savunma sistemlerinden geçebileceklerini" söyledi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı'na göre, fırlatma sistemleri herhangi bir "düşmanca niyet" durumunda "sayısız" genç Devrim Muhafızları subayının ivedilikle kullanıma hazır şekilde bekliyor.

"İran'ın düşmanları mantığın gücüne inanmıyor ve gücün mantığına güveniyor" diyen Genel Komutan, Tahran'ın düşmanlarının kötü niyetlerini ve ülkenin üzerinde oluşturulan baskıyı engellemek için askeri yönden kendisini güçlendirmek dışında bir alternatifinin olmadığını söyledi. İran, son birkaç günde, aralarında yüzlerce yerli üretim insansız hava aracını (İHA) denediği tatbikatın da bulunduğu bir dizi askeri tatbikat ile Körfez kıyılarında bir denizcilik geçit töreni gerçekleştirdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı bir güç olan Besiçler, Perşembe günü Körfez'deki Assaluyeh limanının kıyısında bir denizcilik geçit töreni düzenledi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Selami, 700'den fazla hafif ve ağır deniz aracının katıldığı geçit töreninin, İran'ın savunma hedeflerine ve İran Devrim Muhafızları'na yönelik desteği gösterdiğini ifade etti.

Selami, silahlı kuvvetler ile İran halkının, özellikle de Körfez'de ve İran kara sularında ülkenin çıkarlarını savunmaya hazır olduğunu belirti. Besiçler, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun çağrısıyla ve yönetimiyle hareket eden gönüllü birliklerinden oluşuyor.

İran ordusu, Çarşamba günü de havadan havaya Azarakeş füzesinin yerel olarak geliştirilen Kerrar önleme İHA'sından ateşlendiği başarılı bir deneme gerçekleştirmişti. İran ordusunun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kerrar insansız hava aracı, yüksek irtifada düşük radar kesit hedefini başarılı şekilde tespit edip imha etti.

Tatbikat, İran'ın iç kesimlerindeki Simnan eyaletinde Salı günü başladı ve ordu birliklerine ait yüzlerce insansız hava aracı kullanılarak gerçekleştirildi. İran ordusu, tatbikatta başarıyla gerçekleştirilen diğer işlemleri, uçan insansız hava araçlarının otomatik makineli tüfeklerinin hızla ateşlenmesi ve "düşman hava hedeflerinin" yok edilmesi olarak sıraladı.