Gündem

İran, alıkonan Güney Kore bandıralı petrol tankerine ilişkin 'siyasi arabuluculuğu' reddetti

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Pazar günü yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) verdiği mülakatta, "Daha önce de belirttiğimiz gibi, petrol tan...

Abone Ol

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Pazar günü yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) verdiği mülakatta, "Daha önce de belirttiğimiz gibi, petrol tankeri Körfez'deki deniz ortamında yarattığı kirlilik nedeniyle alıkondu ve bu da bütün ülkelerin hassas olduğu önemli bir konu" dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 19 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Doha'nın İran ile Güney Kore arasındaki diyalogda kolaylaştırıcı rol üstlenmeye hazır olduğunu ifade etmişti.

Hatipzade, ISNA'ya yaptığı yorumda, İranlı yetkililerin, Güney Koreli mevkidaşlarına Tahran'ın teknik bir konuda siyasi arabuluculuğu kabul etmeyeceğini ilettiklerini bildirdi. İranlı sözcü, gözlemcilerin ileri sürdüğü gibi, Hankuk Chemi'nin İran'ın dondurulan mal varlıklarının serbest bırakılması için alıkonduğu yönündeki iddiaları da reddetti.