Gündem

İran: 'ABD ambargoları İranlıların sağlığını etkiliyor'

Resmi haber ajansı IRNA'nın Pazartesi günü aktardığına göre, Bakan Yardımcısı Taher Mouhebati düzenlediği sanal basın toplantısında, "Ambargolar halkın sağlığına çeşitli boyut...

Abone Ol

Resmi haber ajansı IRNA'nın Pazartesi günü aktardığına göre, Bakan Yardımcısı Taher Mouhebati düzenlediği sanal basın toplantısında, "Ambargolar halkın sağlığına çeşitli boyutlarda zarar verdi. Bu konu hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı tarafından takip ediliyor" dedi.

Mouhebati, konunun UAD'de takibi için gerekli belgelerin Sağlık Bakanlığı tarafından Başkan Yardımcısı'na verileceğini de sözlerine ekledi.

Mouhebati'ye göre, pandemi sürerken ABD hükümetinin ezici yaptırımları yüzünden İran'ın yaşam destek sistemlerine ve tıbbi malzemelere erişimi etkin bir şekilde engellendi.

Bakan Yardımcısı, İran'ın test kitleri, aşı veya tıbbi cihaz ithal etmek istediği her durumda, ambargoların yarattığı engellerle karşılaştığını belirtti.

Mouhebati, "İran'ın test kitleri ve PCR cihazları üretecek yerel kapasitesi olmasaydı, başımız büyük beladaydı" dedi.

Nisan ayında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a ambargolarının tıbbi malzeme üzerindeki etkilerini "tıbbi terörizm" olarak nitelendirmişti.