Irak Devlet Petrol Pazarlama Şirketi'nin istatistiklerine yer verilen bakanlık açıklamasına göre, Ağustos ayında ortalama ham petrol satış fiyatı varil başına 69 dolar oldu. Açıklamada, Irak'ın güney ve orta kesimlerindeki petrol sahalarından Basra Limanı aracılığıyla yaklaşık 91,65 milyon varil, kuzeydeki Kerkük ilinden Türkiye'nin Akdeniz kıyısı üzerindeki Ceyhan Limanı aracılığıyla yaklaşık 3 milyon varil ihraç edildiği belirtildi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Irak, eskiden daha yüksek gelirle ayda 100 milyon varilden fazla ham petrol ihraç ediyordu. Ancak petrol üretimini azaltmak için imzalanan OPEC Plus anlaşması ile Kovid-19 pandemisinin dünya ekonomisi üzerindeki etkisi nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan düşüş biraraya gelince ülkenin petrol ihracatının gerilemesine yol açtı. Irak'ın ekonomisi ağırlıklı olarak ham petrol ihracatına dayanıyor. Bu, ülkenin gelirinin yüzde 90'ından fazlasını teşkil ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI