BEİJİNG, 4 Şubat (Xinhua) Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach Perşembe akşamı, Çin'in başkenti Beijing'de Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın Açılış Töreni'ne bir gün kala düzenlenen 139. IOC Oturumu'nun açılışında yaptığı konuşmada 300 milyondan fazla Çinlinin kış sporlarına katılmasıyla birlikte Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın kış sporlarında yeni bir dönemin başlangıcı olacağını söyledi. IOC Başkanı Beijing'in Cuma günü, Olimpiyat Oyunları'nın hem yaz hem de kış versiyonlarına ev sahipliği yapan ilk şehir olarak kayıtlara geçeceğini de söyledi. Bach, Oyunlara ev sahipliği yapmanın Çin halkına sosyal faydalar sağlayacağına da inanıyor. Bach, "Bugün artık Çin bir kış sporları ülkesi.

Kış sporuyla fiziksel aktivitede artış, Çin halkının sağlık ve esenliğine katkıda bulunuyor" dedi. Öte yandan Çin'in kış sporlarında yaşadığı patlamanın birçok ekonomik faydası da olacak. IOC Başkanı, Çin'in kış sporlarından elde ettiği gelirin geçtiğimiz sezon 61 milyar ABD dolarının üzerine çıktığına tanık olduğunu söyledi. 2019 yılında sadece Olimpiyatların yapılacağı dağlık bölgeleri 100 milyondan fazla turist ziyaret etti. Beijing 2015 yılında Kış Olimpiyatları'nın ev sahibi olarak seçildiğinde, Zhangjiakou yarışma alanının yer aldığı Chongli bölgesi sakinlerinin yüzde 16'dan fazlası yoksulluk içinde yaşıyordu. 2019'a gelindiğinde Chongli'de yoksulluğun kökünün kazındığı resmen açıklandı. Bach, "Günümüzde (Chongli) sakinlerinin yüzde 20'den fazlası kış sporlarıyla ilişkili işlerde istihdam ediliyor" dedi. Bach'a göre Beijing aynı zamanda daha sürdülebilir bir gelecek için çözümleri de sergiliyor.

Bach, "2008 Olimpiyat Oyunları'ndan kalan mekanların yeniden kullanılmasından bütün Beijing 2022 mekanlarına yenilenebilir enerji sağlanmasına, çevresel etkilerin minimize edilmesinden karbon emisyonlarının azaltılmasına kadar tüm bu girişimler Beijing 2022'nin Çin'de sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunma taahhüdünün altını çiziyor" dedi. Beijing 2022, Çin'in ötesinde de kış sporları için çok şey anlamına gelecek ve kış sporlarının küresel görünümünü sonsuza dek değiştirecek. Bach, Kış Olimpiyat Oyunlarının sporculara sadece geleneksel destekçilerine değil tamamen yeni bir taraftar tabanına ulaşmak için nasıl hayatlarında bir kez karşılaşacakları bir fırsat sunduğunun altını çizdi. Alman Olimpiyat yetkilisi Bach, "Bu oyunlar hikayenin sonu değil. Performans ve görünümleriyle bu sporcuların her biri Oyunlar sonrası için de büyük bir taraftar topluluğu kazanabilir. Bu sayede kendi popülerliklerini ve kış sporlarının popülerliğini yepyeni zirvelere taşıyabilirler" dedi. Bach, IOC'nin Mayıs ayında 2020+5 Olimpiyat Gündemi'ne odaklanmak üzere yeniden toplanacağını teyit etti.

7 Süper Lig takımı PFDK’ya sevk edildi 7 Süper Lig takımı PFDK’ya sevk edildi
Editör: İRFAN KARSLI