BEİJİNG, 4 Şubat (Xinhua) İlk kez Olimpiyatlara katılan İsveçli serbest stil kayakçı Oskar Elofsson için Beijing 2022 gerçeküstü bir deneyim gibi. Elofsson, "İnanılmaz hissediyorum. Çok uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. Şimdi birden tüm hayallerim gerçekleşiyor" diye konuştu. 23 yaşındaki İsveçli sporcu parkur için, "Son derece güzel. Belki de şimdiye kadar kaydığım en iyi tümsekli parkur. Her şey çok güzel şekillendirilmiş, çok iyi ve çok eğlenceli" ifadelerini kullandı. Serbest stil kayakta Olimpiyatlara iki kez katılan kardeşi Felix Elofsson da ilk antrenman seansından sonra Zhangjiakou'daki kardan övgüyle bahsetti. Elofsson, "Koşullar gerçekten çok iyi. Kar son derece kuru ve kavrayıcı. Bu durum ilginç ve eğlenceli, çünkü son derece sert olurken buzlu olmayabilir. Çok harika" dedi. Big Air Shougang, Kanadalı serbest kayakçı Evan McEachran'ı etkilemiş. McEachran, "Metal üzerinde kayıyorsunuz gibi gelmiyor, sanki yamaçtan kayıyorsunuz gibi hissediyorsunuz. Her şey mükemmel, son derece güvenli. Sanki bir rüya gibi" ifadelerini kullandı. Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın açılış töreninden önce başkentte curling ve buz hokeyi yarışmaları başlamış durumda. Çek kadınlar buz hokeyi takımı, ilk yarışlarını bitirdikten sonra takımın savunma oyuncusu Dominika Laskova, yarış mekanından övgüyle bahsetti. Laskova, "Pist, gerçekten güzel ve birçok kişinin pisti çok hızlı bulduğunu da duydum.

Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor

O yüzden spor salonunun etrafındaki her şeyle birlikte buranın gerçekten iyi bir arena olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Laskova, "İyi bir yarışma. Burada olmak harika; Çin'de geçirdiğimiz her anın tadını çıkarıyoruz" diye ekledi. Pist ve parkurların dışında sporcular, Beijing'deki hayatlarının güvenli ve eğlenceli olduğunu düşünüyor. Son yıllarda pandemi nedeniyle yarışmaları bir "balon" içinde yapmak yaygın hale geldi. McEachran, Beijing 2022'deki kapalı döngü sisteminin, diğer balonlara benzediğini düşünüyor. McEachran, "Sporcu Köyü'nde balon içine girdiğinizde herkesin her gün test olduğunu bilerek kendinizi son derece rahat hissediyorsunuz. Herkes maske takıyor ve harika bir iş çıkarıyor.

Olimpiyatların güzel ve güvenli olacağını düşünüyorum" diye ekledi. ABD'li snowboard sporcusu Dusty Henricksen için köyde yaşamak yepyeni bir deneyim; özellikle takım arkadaşlarıyla rozet alışverişi yapmaktan hoşlanıyor. Henricksen, "Kesinlikle diğer yarışmalarda yaşamayacağınız şekilde eğlenceli ve eşsiz bir deneyim. Bir günde 19 rozet topladım. Bu sayıyı daha da artıracağız" diye konuştu. Henricksen'in takım arkadaşı Chris Corning, Zhangjiakou'daki Dağ Medya Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, arkadaşlarıyla vakit geçirmek ve rahatlamak için daha fazla zamanı olduğunu söyledi. Corning,"Birlikte takılıyoruz, kart oynuyoruz ve eğleniyoruz" diye konuştu. Corning, "Hepimizin başka işleri olduğu halde bunun tadını çıkarıyoruz ve her anı yaşamak için elimizden geleni yapıyoruz. Olimpiyatlar son derece stresli olabileceği için eğlenmeye ve stresten uzaklaşmaya çalışıyoruz" diye ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI