Geçen yıl, Intel'in rekor gelir bildirdiği üst üste beşinci yıl oldu. Rapora göre, şirket 2020 yılında ana faaliyet alanı olan işlemci üretimini geliştirmeye, uygulamasını iyileştirmeye ve büyümesini hızlandırmaya odaklanırken araştırma ve geliştirmeye 13,6 milyar ABD doları, sermaye harcamalarına ise 14,3 milyar dolar yatırım yaptı.

2020 yılında Intel, operasyonlardan 35,4 milyar dolarlık rekor seviyede nakit gelir ve 21,1 milyar dolar serbest nakit akışı elde ederken hissedarlarına 19,8 milyar dolar kâr sundu.

Şirket 2020'nin dördüncü çeyreğinde toplam satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1'lik düşüşle 20 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi. GKGMİ (Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri) dışı hisse başına kâr (EPS) 1,52 dolar olarak gerçekleşirken 2019'un aynı dönemine göre yatay seyir izledi.

Intel, dizüstü bilgisayar satışlarındaki rekor artışın etkisiyle kişisel bilgisayar birim hacminin yüzde 33 artışı sayesinde dördüncü çeyrek gelirlerinin 2,6 milyar dolarla beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini kaydetti.

Intel CEO'su Bob Swan, "Dördüncü çeyrek için beklentilerimizi belirgin biçimde aştık ve yılı üst üste beşinci kez rekor kırarak kapattık" dedi. Swan, "Intel'in sunduğu bilgi işlem performansına talep hâlâ çok güçlü ve büyüme fırsatlarına odaklanmamız sonuç veriyor... Bu liderlik geçişini yaptığımız ve Intel'i bir sonraki seviyeye taşıdığımız için Intel güçlü bir stratejik ve finansal pozisyonda" diye ekledi.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Intel, 2021'in ilk çeyreğinde yaklaşık 18,6 milyar dolar gelir elde edeceğini öngörüyor ve GKGMİ dışı hisse başına kârın 1,10 dolar olarak gerçekleşmesini bekliyor.

Editör: İRFAN KARSLI