Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'ne odaklanan ilk 10 bilimsel konu, temel olarak ekoloji, tıbbi tedavi ve bilgi ile ilgili. Yayınlanan bilimsel konuların arasında, hem insanlığa hem de dünyaya fayda sağlamak amacıyla sürdürülebilir üretim ve tüketime ulaşmak için doğa temelli bir döngüsel ekonominin nasıl kurulacağı, küresel pandemilerin kontrol altına alınması ve hafifletilmesini sağlamak için veri ve bilgi teknolojilerinin nasıl kullanılacağı ve dijital devrimlerin, insan toplumunun sürdürülebilir kalkınma modelini nasıl değiştirdiği yer alıyor.

Duyuruyu yapanlardan biri olan, Çin Bilimler Akademisi'nde akademisyen Guo Huadong, "İlk 10 bilimsel konuyu seçip yayınlamak, küresel bilimsel ve teknolojik alışverişi geliştirmeye, küresel bilim insanlarının bilgeliğini ve gücünü biraraya getirmeye ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesini teşvik etmeye destek olacak" dedi. Konuların seçiminde Çin, ABD, İngiltere ve Kanada da dahil olmak üzere 10'dan fazla ülke ve bölgeden bilim insanları yer aldı. "Açıklık, Güven, İşbirliği" temalı forum Cumartesi günü Beijing'de başladı.

Editör: İRFAN KARSLI