İngiltere'de Salı günü yayınlanan resmi verilere göre, ülke genelinde 170 kişi daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu sayı, 12 Mart'tan beri bir günde kayıtlara geçen en yüksek can kaybı sayısı oldu. İngiltere'de koronavirüs bağlantılı toplam can kaybı böylece 131.149'a yükseldi. Bu rakam yalnızca ilk pozitif testinden sonraki 28 gün içinde ölenleri kapsıyor. Ayrıca İngiltere'de 26.852 kişinin daha Kovid-19 testi pozitif çıktı ve koronavirüs vakalarının toplam sayısı 6.322.241'e yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Parlamento Binası önünden geçen insanlar, 9 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Han Yan/Xinhua)

Son verilerden hemen önce İngiltere'nin İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), Moderna'nın Kovid-19 aşısının 12 ila 17 yaşındakiler için kullanımını onayladı. MHRA başkanı June Raine yaptığı yazılı açıklamada, "Moderna tarafından üretilen Kovid-19 aşısının artık 12 ile 17 yaş arasındakilere uygulanmasına izin verildiğini doğrulamaktan memnuniyet duyuyorum" dedi. Raine,"Moderna'nın ürettiği Kovid-19 aşısının, aşılama programı kapsamında bu yaş grubunun aşılanmasında kullanılıp kullanılmayacağı konusunda tavsiyede bulunma kararı Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi'ne (JCVI) aittir" ifadelerini kullandı.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı
İngiltere'nin başkenti Londra'da yolcular Waterloo Tren İstasyonu'nda yürüyor, 5 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Tim Ireland/Xinhua)

Son rakamlara göre İngiltere'de yetişkinlerin yaklaşık yüzde 90'ı Kovid-19 aşısı olurken yüzde 77'den fazlası ikinci aşıyı da yaptırdı. İngiltere, Çin, Almanya, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler hayatı normale döndürebilmek amacıyla koronavirüs aşılarını uygulamak için zamanla yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI