Bilim ve teknoloji

İngiltere, elektrik üretiminde kömür kullanımına son verilmesi için verilen tarihi öne çekti

Hükümetin yaptığı açıklamada, 2012 yılında İngiliz enerji üretiminin yüzde 40'ını oluşturan kömürün, 2020 yılında yalnızca yüzde 1,8 oranına düştüğü kaydedildi. Enerji ve İkli...

Abone Ol

Hükümetin yaptığı açıklamada, 2012 yılında İngiliz enerji üretiminin yüzde 40'ını oluşturan kömürün, 2020 yılında yalnızca yüzde 1,8 oranına düştüğü kaydedildi. Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Anne-Marie Trevelyan'ın duyurduğu bu hamle, İngiltere'nin sadece 10 yıl içinde ulusal elektrik şebekesinin kömüre olan bağımlılığını, daha önceki üçte bir seviyesinden sıfıra indireceği anlamına geliyor.

Trevelyan, ticari rekabet ve devlet teşviklerinin bir dereceye kadar yeni teknolojiler başlatmasıyla birlikte son yıllarda yeşil enerji maliyetini düşürmeye yardımcı olduğunu ifade etti. İşletme, Enerji ve Endüstriyel Strateji Dairesi (BEIS), belirlenen yeni tarih hedefinin İngiltere'nin iklim değişikliğiyle mücadelesine yardımcı olmak için emisyonları azaltma çabalarını ön plana çıkardığını belirtti.

İşletme, Enerji ve Endüstriyel Strateji Dairesi, Londra'dan yaptığı açıklamada, "Bu hamle, 2050 yılına kadar iklim değişikliğine yol açan etkenleri ortadan kaldırmak amacıyla fosil yakıtlardan uzaklaşma ile enerji sektörünü karbondan arındırma çerçevesindeki hükümetin tutkulu vaatlerinin bir parçası" dedi. İngiliz hükümeti, söz konusu hamlenin yeni belirlenen tarihe kadar yapılabilmesi için en kısa zamanda yeni bir yasa çıkaracağını bildirdi.