Sağlık

İngiliz virolog: Kovid-19'un kaynağına ilişkin araştırmalar sabır gerektirir

Berkshire and Surrey Patoloji Hizmetleri'nde danışman virolog olarak çalışan Dr. Stephen Winchester daha önceki salgınları örnek gösterdi ve "SARS-CoV-1 salgınına bakarsanız,...

Abone Ol

Berkshire and Surrey Patoloji Hizmetleri'nde danışman virolog olarak çalışan Dr. Stephen Winchester daha önceki salgınları örnek gösterdi ve "SARS-CoV-1 salgınına bakarsanız, bu hastalığın kaynağının tam olarak anlaşılması on yıldan uzun sürdü" diyerek şöyle devam etti: "Bu bize, bu tür salgınların kaynağını gerçekten tam olarak anlamak için gerekli zaman ölçeği hakkında bir fikir veriyor."

Virüsün kaynağının sadece tarafsız bilimsel araştırmaların sonuçlarına bakarak belirlenebileceğinin altını çizen Winchester, "Bilimin tarafsız davranabilmesi o kadar önemli ki... çünkü sonuç olarak salgını daha iyi anlamaya çalışırken bununla eşzamanlı olarak salgını daha iyi kontrol altına almaya da çalışıyoruz" dedi ve ekledi: "Bu kaynağın tespit edilmesi çok önemli bir çalışma alanı, ancak bu, zaman alan bir iş ve bütün kanıtların düşünülüp tartılmasını gerektiriyor."

Winchester, laboratuvar sızıntısı teorisine destek veren ancak araştırmaları bilimsel bir yaklaşım içermeyen ve bilimsel kanıtlara dayanmayan bir grup internet aktivistine atfen, "Görüşler ve teoriler çok sayıda ama bunlar sadece görüş ve teoriler, kanıtların ana gövdesiyle uyumlu değiller" dedi.