Almanya hükümetinin yürüttüğü iklim etkisi ve risk değerlendirmesi çalışmasına göre, söz konusu risklerin ortaya çıkaracağı zararlar bir domino etkisi yaratarak toprak, orman ve su gibi zaten ağır yük altında olan ekosistemlerden insanlara ulaşacak ve insan sağlığını da tehlikeye atacak.

Araştırma, iklim değişikliğinin etkisi altında olan yüzden fazla alanının yaklaşık 30'u için "acil eyleme geçme ihtiyacı" olduğunu ortaya koydu. Analiz edilen faktörler arasında özellikle kentlerdeki ölümcül sıcak çarpmaları ile su kıtlığı nedeniyle sık görülmeye başlanan kuru toprak ve düşük su seviyeleri yer aldı.

Alman Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanı Svenja Schulze, yaptığı açıklamada, "Almanya'nın kentlerde daha fazla ağaca, çatılarda daha fazla yeşile, nehirler için daha fazla alana ve daha da fazlasına ihtiyacı var" dedi. Schulze, Almanya'daki sürecin "pek çok önlemin etkisini göstermeye başladığını görmek için zamana ihtiyaç olduğundan" bir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

Mısır'da üzüm hasadı Mısır'da üzüm hasadı

Editör: İRFAN KARSLI