Plan, ülkenin Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin tarafından Pazartesi günü Temsilciler Meclisi milletvekilleriyle yapılan oturumda açıklandı. Sadikin, bakanlığın hastanelerde acil servislerin ihtiyaçlarını karşılamak için altı metreküp ve bir metreküp oksijen tüpleri ithal etmeyi planladığını söyledi.

Bakan, ihtiyaç duyulan oksijen tüplerinin ülkenin en kalabalık adası olan Cava'daki bölgelere, özellikle adanın doğusu, batısı, ve orta kesiminde bulunan bir dizi hastaneye gönderileceğini söyledi. Adadaki hastanelerin oksijen sıkıntısı çektiği bildiriliyor.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Yogyakarta eyaletinde, bölgesel Kovid-19 Görev Gücü kısa süre önce, DR Sardjito Genel Hastanesi'nde geçen hafta Cumartesi ve Pazar günleri hastanede tıbbi oksijen kaynaklarının bitmesinin ardından tedavi edilen 63 Kovid-19 hastasının hayatını kaybettiğini doğruladı. Endonezya'da Pazartesi günü bir kez daha en ölümcül günlerden biri yaşandı ve Kovid-19'dan ölenlerin sayısı son 24 saat içinde 558'e çıktı. Ülkede koronavirüs testleri pozitif çıkan hastaların sayısı ise 29.745 oldu.

Editör: İRFAN KARSLI