Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin ilk "Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nı (SKHP) hayata geçirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışmalarına 2 yıl önce başladıkları “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nın bir özetini, kamuoyu ile daha önce paylaşmıştı. 

16 milyon nüfuslu İstanbul'a bir 'hızlı metro' hattı daha geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa ve Asya yakalarını yer altından birleştirecek yeni bir raylı sistemi hayata geçirecekleri HızRay Projesinin hazır olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.

HIZRAY Nedir, Nereden geçiyor?

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının ardından ikinci 'hızlı metro' projesi olacak HIZRAY, Halkalı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında 11 istasyondan oluşacak. HIZRAY'ın sefer süresi 55 dakika olacak. 

HızRay İstasyonları;

  1. Halkalı    
  2. Kirazlı    
  3. Otogar Bayrampaşa    
  4. Kâğıthane    
  5. 4. Levent    
  6. Ümraniye    
  7. Finans Merkezi
  8. Mevlana    
  9. Veysel Karani    
  10. Kurtköy YHT/ViaPort    
  11. Sabiha Gökçen Havalimanı

HIZRAY ile Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na 1 saat gibi kısa bir sürede ulaşım sağlanacak. Bu proje, aynı zamanda İstanbul’un doğubatı aksında TEM - E5 arasında arazi kullanım gelişimini kontrol altında tutacak ve İstanbul’un kuzeyine, yeşile doğru kentin büyüme baskısında azalmayı sağlayacak.

Editör: Seyran Bayır