Bilim ve teknoloji

Huawei yöneticisi: Avrupalı operatörlerin çalışacakları 5G sağlayıcısını seçme özgürlüğü olmalı!

Liu bu açıklamasını dijital dönüşüm alanında en büyük küresel etkinliklerden biri olan ve internette yayınlanarak tüm dünyadan tahminen 100 bin izleyiciye ulaşan yıllık Web Su...

Abone Ol

Liu bu açıklamasını dijital dönüşüm alanında en büyük küresel etkinliklerden biri olan ve internette yayınlanarak tüm dünyadan tahminen 100 bin izleyiciye ulaşan yıllık Web Summit'te dile getirdi.

Ekinlik sırasında Portekiz Haber Ajansı Lusa'ya konuşan Liu, "Avrupa'da, bir ortak dijital pazarda, operatörler seçim yapma özgürlüğünü hak ediyor" dedi ve şirketinin Avrupa'da "farklı ülkelere farklı seçenekler" sunabileceğini de sözlerine ekledi.

Huawei'yi küresel 5G ağlarından dışlamaya çalışan ABD baskısı karşısında AB'nin direneceğine güvenen Liu, Lusa'ya verdiği demeçte "Amerikalı liderler Avrupa'da nüfuzlarını kullanmaya çalışıyor. Bu, meseleyi siyasallaştırma girişimidir, ama Avrupalılar kendi siber güvenliklerini kendileri sağlayabilirler" dedi.

Huawei yöneticisi Ocak 2021 itibariyle AB başkanlığını devralacak Portekiz'in, "diğer güçlerce" zora sokulan küresel işbirliğini yeniden sağlayacak bir rol üstlenmesini bekliyor.

"Gelecekte neler olabileceğine ve dijital teknolojinin bunlara nasıl katkı yapabileceğine dair fikirlerimiz var. Meslektaşlarım ve ben bu tartışmalara katkıda bulunmak için her zaman hazırız" diyen Liu, "İklim değişikliği ve pandemi gibi ortak zorluklar olduğunu görüyoruz ve yalnızca küresel işbirliğiyle, Avrupa, Çin ve Amerika olarak birlikte bu zorluklara daha iyi göğüs gerebiliriz" diye konuştu.