Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

ATU Genel Sekreteri John Omo, söz konusu anlaşma kapsamında Huawei'nin ATU üye ülkeleri için yeni beceriler kazandırma ve becerileri üst düzeye çıkarma dahil beceri gelişimi konusunda eğitim sağlayacağını söyledi. Omo, Nairobi'de yapılan yazılı açıklamada, "Mutabakat zaptına göre iki kurum, araştırmaları artırmak yoluyla kıtada yerel inovasyonu desteklemek, Afrika'daki ve tüm dünyadaki en son trend, zorluk ve çözümler hakkında bilgi paylaşımında bulunmak ve dijital ekonominin yanı sıra kırsal bölgelerin bağlanabilirliğini genişletmek üzere işbirliği yapacak" ifadelerini kullandı.

Omo, Huawei'nin bağlantı kapasitesini dönüştürdüğünü ve kırsal alanlara yönelik dijital altyapı, bilişim ve iletişim teknolojisi becerileri, çevre dostu bağlantı çözümleri ve son teknolojiler konusundaki yatırımları aracılığıyla kıtaya büyük katkılarda bulunduğunu kaydetti. Huawei Güney Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Samuel Chen, sergilediği liderlik ve Afrika'da bilişim ve iletişim teknolojilerine verdiği destek konusunda ATU'yu övdü.

Chen, "ATU, üye ülkeleri politika ve stratejileriyle desteklemek, en iyi uygulamaları paylaşmak, kapasite oluşturmak ve inovasyona önayak olmak suretiyle bölgede kritik bir rol oynamaktadır ve kendilerine destek verebilmekten memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu. Chen, Huawei'nin son 20 yılda yüz milyonlarca Afrikalıya güvenli, yüksek hızlı geniş bant ve bulut çözümleri ulaştırdığını ve müşteriler ile düzenleyici kuruluşların güven ve desteğini kazandığını sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI