Bilim ve teknoloji

Huawei, Shaanxi'de yapılacak sıfır karbonlu enerji projesini imzaladı

Xi'an'ın Yüksek Teknoloji Sanayi Geliştirme Bölgesi'nde bulunan proje, bölgenin idari komisyonu, Huawei ve Devlet Enerji Yatırım Limited Şirketi'nin (SPIC) Shaanxi Şubesi tara...

Abone Ol

Xi'an'ın Yüksek Teknoloji Sanayi Geliştirme Bölgesi'nde bulunan proje, bölgenin idari komisyonu, Huawei ve Devlet Enerji Yatırım Limited Şirketi'nin (SPIC) Shaanxi Şubesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek. Komisyondan yapılan açıklamada, SPIC'in Shaanxi şubesinden 10 milyar yuan (yaklaşık 1,56 milyar ABD doları) üzerinde bir yatırım geldiğini, projedeki üç tarafın fotovoltaik inşaatı hızlandırmak ve yeşil elektrik ticaretini teşvik etmek için birlikte çalışacağını söyledi.

Stratejik enerji araştırmalarını geliştirmek, dijital teknoloji ve veri yönetişimi gibi yüksek teknoloji çözümlerini entegre eden sıfır karbonlu akıllı parklar oluşturmak için çaba sarf edilecek. Proje aynı zamanda enerji üretimi ve enerji depolamayı birleştiren akıllı bir enerji yönetim sisteminin inşasını da içeriyor. Xi'an'da Pazartesi ve Perşembe günleri arasında düzenlenmekte olan bu yılki Avrupa-Asya Ekonomik Forumu'nun teması, yeni işbirliği fırsatlarını yakalamak ve ortak kalkınmayı teşvik etmek olarak belirlendi.