Bilim ve teknoloji

Huawei, Lübnan'da dijital büyümeyi hızlandırmak için bir üniversiteyle program başlattı

Huawei'nin Lübnan'daki CEO'su Li Xiaofeng yaptığı açıklamada, anlaşmanın Amerikan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Huawei'nin, Huawei kursları ve çözümlerine dayalı özel ve...

Abone Ol

Huawei'nin Lübnan'daki CEO'su Li Xiaofeng yaptığı açıklamada, anlaşmanın Amerikan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Huawei'nin, Huawei kursları ve çözümlerine dayalı özel ve özelleştirilmiş eğitimlerle sektörler arasındaki dijital dönüşümü geliştirmesine yardımcı olacağını belirtti. Li, "Kursiyerler, kariyer seçimi ve gelişiminde daha fazla fırsat yaratacak ilgili alanlarda teknik bilgi ve uygulama becerilerine sahip olacaklar" ifadesini kullandı.

Amerikan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Riad Sakr, Huawei Yetkili Eğitim Ortağı kapsamındaki Yapay Zeka programının ilk kursunun, kayıt yaptıran 140'tan fazla öğrenci ve profesyonele 2021-2022 öğretim yılının güz döneminde verildiğini belirtti.

Amerikan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşan Sakr, "Amerikan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak öğrencileri, profesyonel ve sosyal çevrelerinde etkili ve sorumlu üyeler olmaları için hazırlayarak, daha iyi bir toplum yaratmaya katkıda bulunmaya kararlıyız" dedi.

Çin'in Lübnan Büyükelçisi Qian Minjian ise üniversite ile birlikte başlatılan Huawei'nin Huawei Yetkili Eğitim Ortağı programının, Lübnan'daki dijital büyümeyi hızlandıracak önemli sonuçlar elde edeceğini ifade ederek, "Üniversite öğrencileri Huawei tarafından hibe edilen yapay zeka laboratuvarını tam anlamıyla kullanacak, beceriler edinecek, bilimsel araştırmalarda başarılı olacak ve Lübnan'ın ulusal anlamda yeniden canlanmasına katkıda bulunacak" diye konuştu.

Büyükelçi, "Çin Büyükelçiliği, devlet yardım programlarını desteklerken, daha fazla Çinli işletmeyi de Lübnan ile çeşitli alanlarda işbirliği yapmaya teşvik edecek" dedi. Büyükelçi, "Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni birlikte kuralım ve daha fazla sonuç elde edip iki ülke arasında bir dostluk anıtı inşa edelim" ifadesini kullandı.