Kenya'daki Huawei CEO'su Will Meng, yaptığı açıklamada, Huawei FusionSolar Konut Akıllı PV Çözümleri'nin başlıca ürünü olan LUNA 2000'in piyasaya sürülmesinin konutların uygun fiyatlı ve daha temiz enerji kaynaklarına erişimini sağlayacağını belirtti.

Meng, Salı günü Kenya'nın başkenti Nairobi'de yaptığı yazılı bir açıklamada, "Kenya'da güvenilir, güvenli ve verimli bir yenilenebilir enerji kaynağı olarak güneş enerjisinin kullanımını artırmak doğrusu çıkarımıza olacak" ifadesini kullandı. Meng, Huawei'nin daha temiz enerji çözümlerine erişimi artırmak için uzmanlık, araştırma ve geliştirme alanlarına yatırım yaparak Kenya'nın karbon nötrlüğü hedefinin arkasında duracağına söz verdi.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Meng'e göre, Huawei, Kenya'daki konut ve işyerlerinin karbon ayak izlerinin azaltılmasını sağlamak için akıllı enerji çözümleri geliştirme konusundaki deneyim ve ileri düzey uzmanlığını kullanacak. "Huawei olarak, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde karbon ayak izimizi azaltmak ve karbon nötrlüğü hedefine ulaşma süreci hızlandırmak adına yaptığımız çalışmalarımızdan gurur duyuyoruz" diyen Meng, şirketin, baz istasyonları ve veri merkezlerine güç sağlayacak temiz enerji çözümleri kullandığını vurguladı. Meng, Huawei'nin evlerde ve işyerlerinde daha temiz enerji çözümlerinin benimsenmesini optimize etmek için yapay zeka ve bulut gibi gelişmekte olan teknolojilerden yararlandığını bildirdi.

Enerji Bakanlığı Genel Sekreteri Joseph Njoroge yaptığı açıklamada, uzaktan çalışmanın norma dönüştüğü böylesi bir dönemde, Huawei'nin LUNA 2000 girişiminin konutlardaki elektrikli aletler ve internet için hayati önem taşıyan enerji güvenliğini sağlayacağını belirtti. Njoroge ayrıca, yedekleme kutularıyla donatılmış akıllı ev güneş enerjisi depolama sisteminin, ulusal elektrik şebekesiyle bağlantısı olmayan evlerde aydınlatmayı artıracağını ifade etti.

Editör: İRFAN KARSLI